“Безперечно мобілізація потрібна, однак стоїть питання – яка саме. Треба звернути увагу на спеціальності. Потрібні будівельники, тому що треба будувати мости, бліндажі, відновлювати дороги. Які б могли стріляти з автоматичної зброї чи вміли б водити БМП. Потрібні кухарі, бо є також дефіцит на них. Треба підбирати людей. Мобілізація повинна бути більш якісна та предметна”, - вважає Гречанінов.

На його думку, пройшов час коли були потрібні патріоти, які б грудьми кидались на амбразуру, зараз потрібні спеціалісти. Саме тому військовим потрібно більш ретельно підбирати нових мобілізованих.

Читайте також: У Генштабі розповіли, яких спеціалістів торкнеться мобілізація

На думку експерта, тим військовим, які зараз воюють в АТО, потрібен час для відпочинку, для ротації. Тому потрібно їх змінити новими військовими. Однак постає питання, скільки саме осіб потрібно мобілізувати. На його думку, рахунок йде на тисячі людей, а не сотні, “однак точно може знати тільки міністр оборони”.

Нагадаємо, Міністр оборони Степан Полторак натякнув, що четверта хвиля мобілізації на носі. За його словами, вона потрібна для ротації солдатів на передовій.