Про це заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, повідомляє Укрінформ.

"ЦВК уже утворила 21 окружну виборчу комісію у Донецькій області і 11 - у Луганській, розраховуємо на те, що вибори до Верховної Ради відбудуться скрізь на території цих областей і вживаємо для цього всіх заходів", - сказав Магера.

За його словами, станом на сьогодні ці дві області стосовно виборчого процесу жодною мірою не відрізняються від інших областей держави.

"Наразі немає інформації щодо перешкоджання в діяльності виборчкомів, хоча на сьогодні, наприклад, на Луганщині лише одна ОВК розпочала свою роботу, але на все треба свій час", - зауважив Магера.

Окрім усього, заступник голови ЦВК також не виключає висунення когось з лідерів терористів як кандидатів у народні депутати.

"Цьому запобігти не можна, хтось з них може подати документи до ЦВК. На сьогодні ми вже маємо зареєстрованих кандидатів як у Донецькій, так і в Луганській областях, їх небагато, але процес реєстрації розпочався", - сказав Магера.

Як відомо, на думку українського Президента Петра Порошенка, суспільству потрібно навчитися визнавати вибір тих, хто буде голосувати у Донецьку і Луганську.