"Є у мене така інформація. Перебуваючи в керівництві опозиційної партії, доводиться постійно проходити цю школу. Вони буквально під мікроскопом вивчили всю мою роботу в уряді – нічого не знайшли, тому реанімували старі справи за звинуваченнями, які висувалися мені ще в 2003 році: захоплення слідчих ізоляторів, Адміністрації Президента, телецентру, організація масових заворушень і так далі", – заявив Турчинов.

У той же час Турчинов не зміг конкретизувати, скільки саме справ проти нього ведеться: "треба буде – з однієї справи п'ять зроблять, трохи піднатужаться – десять. Дивлячись, яке завдання стоїть".

Разом з тим, Турчинов вважає, що чоловік Юлії Тимошенко, Олександр прийняв абсолютно правильне рішення про виїзд з України.

"Враховуючи, що ця влада масово реанімує закриті Верховним Судом справи, сфабриковані ще при Кучмі, небезпека для Олександра реальна", – сказав він.

"У ті часи на Юлію Володимирівну, як і зараз, намагалися впливати, переслідуючи її родичів. І чоловік її, і свекор, і близькі соратники, як ви пам'ятаєте, тоді побували в СІЗО. Сьогодні продовжують ту ж практику. Для того, щоб позбавити владу цього шансу, Саша прийняв, як на мене, абсолютно правильне рішення про виїзд з країни", – додав Турчинов.

Нагадаємо, 20 січня Генеральна прокуратура повідомила про завершення розслідування у справі боргів ЄЕСУ. Слідчі інкримінують Тимошенко завдання збитків на суму 15 мільйонів гривень.