Про це йдеться у Указі Президента 928/2014.

"Призначити ТУРЧИНОВА Олександра Валентиновича Секретарем Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в документі.

Сам Порошенко написав у Facebook, що це кадрове рішення має засвідчити єдність та внутрішню довіру в проєвропейській політичній команді, яка взяла на себе відповідальність за країну.

"Вже сьогодні-завтра треба визначитися із оборонними та безпековими статтями бюджету. Друге завдання – зупинити спроби розхитати внутрішню ситуацію в країні. Потрібно негайно покласти край політичному мародерству, коли, прикриваючись гаслами та іменем Майдану, спритні ділки вирішують свої вузькополітичні та бізнесові питання, дестабілізуючи Україну", - наголосив Порошенко.

Як відомо, в політичних колах обговорювалася інформація про можливе призначення Турчинова на посаду секретаря РНБО. Сам керівник фракції "Народний фронт" не підтвердив, але і не спростував цю інформацію.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи готовий він стати секретарем РНБО, Турчинов сказав: "Ми готові працювати на країну, це позиція "Народного фронту" і моя в тому числі".

Раніше пост секретаря РНБО України займав Андрій Парубій, який подав у відставку 7 серпня 2014. Відтоді посада секретаря РНБО була вакантною.