Пояснюючи, чому голосування не було зірвано і чому лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін не дав відповідну команду, Турчинов сказав, що депутати фізично не встигли зорієнтуватися, так як спікер ВР Володимир Литвин раптово переніс розгляд питання.

"На погоджувальній раді визначили, що питання, яке цікавило Партію регіонів, повинно було розглядатися третім, і оголошення цього питання було сигналом до атаки. Литвин, за домовленістю зі своїми господарями, переставив це питання на друге і депутати просто не зрозуміли, що почався розгляд цього питання. А ви бачили, що сам розгляд зводився до одного голосування, навіть без обговорення і пояснень", - заявив Турчинов.



Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, Спікер Верховної Ради Володимир Литвин відкрив сесію Верховної Ради. Депутати одразу прийняли у першому читанні "мовний" законопроект Колесніченка-Ківалова.

Водночас, депутат Арсеній Яценюк з трибуни парламенту заявив, що опозиція не має наміру дозволити Партії регіонів прийняти мовний законопроект в цілому .