"Відповідно до вимог української сторони, оголошених у заяві в.о. Президента і голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, сьогодні вночі був звільнений командувач ВМС України контр-адмірал Сергій Гайдук і всі цивільні заручники (зокрема, син народного депутата України Анатолія Гриценка), захоплені російськими військовими і представниками самопроголошеної влади в Криму", — повідомляє прес-служба президента.

За словами нардепа Андрія Сенченка, серед звільнених — командувач ВМС України Сергій Гайдук, а також ще 6 активістів: Андрій Щекун, Анатолій Ковальський, Михайло Давиденко, Максим Тривіденко, Сергій Супрун, Юрій Шевченко та Олексій Гриценко.

Відомо, що ще 2 активістів (Варшавський і Пивоваров) відпустили раніше, тоді як доля ще 2 (Грузинова і Пілунського) уточнюється, вони мають бути звільнені, за попередніми даними, упродовж дня.

Нагадаємо, днями народний депутат Анатолій Гриценко повідомив про зникнення трьох автомайданівців у Сімферополі, серед активістів — його син Олексій.

Учора нардеп від УДАРу Сергій Куніцин сказав, що володіє інформацією, де перебувають заручники: син Гриценка у Севастополі, 9 людей — у Сімферополі.