Про це він сказав на брифінгу, 17 вересня, повідомляють Українські новини.

"Я офіційно звернувся в СБУ й Генпрокуратуру для того, щоб вони негайно провели перевірку системи "Рада" під час цих голосувань, а також взагалі законність всіх підстав для проведення такого голосування", - заявив Турчинов.

Він також запевнив, що ніякого втручання в систему "Рада" при таємному голосуванні не було, а результат голосування був об'єктивним.

За словами спікера ВР, 16 вересня Рада працювала в закритому режимі відповідно до регламенту, а Голова парламенту не порушив ніяких процедур.

За словами депутата Андрія Шевченка, закони про особлививй статус Донбасу і амністію бандоутворень прийняли з порушенням процедури, а таємне голосування було незаконним.

Як відомо, народні депутати проголосували за законопроекти про "особливий статус" Донбасу та амністію учасників подій на сході України.

У свою чергу, Порошенко переконаний, що прийняті сьогодні у Раді закони про амністію і особливий статус окремих районів Донбасу є кроком на шляху мирного врегулювання ситуації на сході України. Проте глава держави не впевнений у їхній ефективності.