За словами Турчинова, у реанімованій справі Тимошенко інкримінують замах на бюджетні кошти та підробку бухгалтерської документації. Проте це не означає, що Юлію Володимирівну напрявлять на суд назад до Києва. Слідчий у справі вже направився у Харків і схоже суд відбудеться не у Києві.

Щодо об'єднання опозиції Турчинов повідомив, що він радий тому, що маніфест вже підписав Віталій Кличко. Турчинов також хоче бачити у об'єднанні інші політичні сили. На запитання про конфлікт із Анатолієм Гриценком, то Турчинов здивувався реакції того на маніфест.

"Спочатку він розкритикував маніфест. Потім заявив, що він його не читав. Як можна критикувати щось, не побачивши це. У нас неоднозначне ставлення щодо співпраці із партією Гриценка", - заявив перший заступник партії.

За його словами, списки на вибори будуть готові до лютого місяця, і вони будуть сформовані на основі пропорції відповідно до рейтингу політичних сил.

Нагадаємо, 20 січня досудове слідство СБУ у справі ЄЕСУ у статтях, які не підпали під декриміналізацію, наголошує на провині екс-прем'єра Юлії Тимошенко та загрожує їй ув'язненням терміном 8 років.

Додамо, що учора угоду про об'єднання опозиції підписав Віталій Кличко, щоправда із зауваженнями.