Відповідна заява опублікована на сайті Верховної Ради.

“Переважна більшість силовиків на Сході не здатна виконувати свої обов'язки щодо захисту наших громадян”, - зауважив Турчинов.

За його словами, у Донецьку та Луганську вже призначені нові керівники СБУ, а також проведена повна заміна керівництва спецпідрозділу “Альфа”.

Турчинов також вимагає від Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ Луганської та Донецької областей, а також всіх представників “силових структур на місцях, які не здатні виконувати свої професійні обов'язки”.

“Ті, так звані “правоохоронці”, які зрадили Україну та почали співпрацювати з терористами, відповідатимуть перед законом”, - наголосив в.о. президента.

“Ситуація в Донецькій та Луганській областях показала, що в нас немає іншого виходу, як провести повне оновлення міліції та СБУ на Сході країни”, - заявив Турчинов.

Він сказав, що для оновлення складу підрозділів МВС та СБУ “потрібна допомога українських патріотів, особливо тих, хто проживає на Сході України”. Тому в центральному апараті МВС та СБУ відкрито “гарячі лінії” для запису добровольців, в першу чергу, це стосується тих, хто має досвід служби в правоохоронних органах та Збройних Силах України.

Нагадаємо, Донецька прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість) стосовно працівників МВС, які під час мирної акції дозволили собі злочинну бездіяльність.