Про це він розповів в четвер у Києві, презентуючи проект Стратегії національної безпеки країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Турчинов заявив, що серед головних загроз Україні він бачить агресивну політику Росії, а також корупцію та неефективну систему держуправління, економічну кризу та зниження рівня життя населення.

Як зазначив Секретар РНБО, згідно з проектом стратегії Україна розглядає європейську та євроатлантичну інтеграцію як пріоритетний напрям своєї зовнішньої і внутрішньої політики.

Ми бачимо в членстві в НАТО єдину надійну зовнішню гарантію державного суверенітету і територіальної цілісності України,
— підкреслив він.

За словами Турчинова, головним зовнішньополітичним пріоритетом України є поглиблення стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами, а також низкою інших держав — ключових союзників на міжнародній арені.

"Україна прагне розвитку відносин і партнерства з Великобританією, Польщею, а також з Канадою, Австралією, Японією, Литвою, Латвією, Естонією, Швецією, Румунією, Молдовою, Грузією — країнами, яких Україна вважає своїми надійними союзниками. Партнерство з Німеччиною і Францією, державами ЄС і НАТО, які надають істотну допомогу Україні, є також пріоритетним", — наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше Олександр Турчинов зазначив, що президент Росії Володимир Путін готується до нової масштабної військової операції, тому Україна має готуватися дати відсіч.