Олександр Турчинов вважає, що це робиться для того, щоб шокувати Європу і не дати їй можливості захищати Тимошенко від політичних переслідувань.

Також він вважає, що було б дуже важливо знайти справжніх замовників і вбивць Щербаня.

"Зокрема, керівник, за версією слідства, банди, дехто Кушнір був вбитий в 1998 році не десь, а саме в донецькому СІЗО. В донецькому СІЗО вбили єдиного головного свідка", – зауважує Турчинов.

Він також припускає, що Кушніра вбили, щоб приховати правду про реальних замовників цього вбивства.

"А замовників можна дуже легко порахувати – подивитись, хто привласнив майно Щербаня, хто взяв під контроль його бізнес, його підприємства. І тоді буде зрозуміло, що і зараз ці люди сидять або в парламенті, або знаходяться на дуже серйозних і відповідальних посадах. І всі сліди приведуть, безумовно, до Партії регіонів", – відзначає заступник глави партії "Батьківщина".

Нагадаємо, син вбитого народного депутата Євгена Щербаня Руслан вважає екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко причетною до вбивства його батька і закликає прокуратуру провести розслідування.

Правоохоронні органи перевіряють достовірність звинувачень на адресу Олександра Турчинова в незаконному виділенні квартир у період, коли він обіймав посаду голови СБУ.
.
Невдовзі перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, він не виключає, що проти колишнього голови СБУ Олександра Турчинова можуть порушити кримінальну справу.