Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, у телефонній розмові з генеральним секретарем ООН Турчинов запропонував генсеку ООН провести спільну операцію з миротворчими силами ООН, "щоб світова спільнота показала правомірність дій українських правоохоронців і військових в ході антитерористичної операції".

"Ми не заперечуємо і вітаємо, якщо за вашою допомогою буде проведена спільна антитерористична операція на Сході. Тоді фахівці та спостерігачі самі зможуть засвідчити легітимність та правомірність наших дій", - підкреслив він.

За словами Турчинова, Росія направляє на схід України спеціальні підрозділи, які захоплюють із зброєю адміністративні приміщення і своїми діями ставлять під загрозу життя сотень тисяч громадян.

При цьому Турчинов пояснив, що ситуація відрізняється від тієї, що була в Криму, "тому що більшість населення не бажає підтримувати сепаратистів".

В.о. глави держави повідомив, що зараз почалася великомасштабна антитерористична операція для того, щоб захистити цивільне населення країни.

Разом з тим, Турчинов зазначив, що влада вживає заходів, "які повинні стабілізувати ситуацію в регіоні".

Зокрема, за його словами, йдеться про реформування законодавства в частині децентралізації влади

Натомість, Пан Гі Мун зазначив, що влада прийняла ті кроки, "які були необхідні для врегулювання ситуації в Україні в цілому і на сході і півдні зокрема".

"Хочу висловити вам свою повну підтримку як вам особисто, так і народу України. Ви можете повністю розраховувати на ООН як на партнера. Я зроблю все від мене залежне , щоб ситуація скоріше вирішилася мирним шляхом", - підсумував генеральний секретар ООН.