Про це повідомляє видання Hurriyet Daily News.

На прес-конференції під час візиту в Ефіопію турецький президент виступив з промовою проти тероризму і масової загибелі мусульман в регіональних конфліктах і громадянських війнах. Він заявив, що Туреччина ніколи не буде толерантна до терористів, які можуть бути представниками різних релігій. Після цього він різко змінив свою риторику в русло відносин з ЄС та членства Туреччини в Євросоюзі, зазначає видання.

Ми перевіряємо Європу. Чи зможе Європа прийняти і включити у свої ряди Туреччину, населення якої складають мусульмани? Якщо ви проти ісламофобії, то ви повинні прийняти Туреччину в ЄС,
— заявив він.

Ердоган зазначив, що якщо ЄС не прийме Туреччину, то виправдається теза про те, що Європейський Союз — це “християнський клуб”.

Читайте також: Турецькому виданню погрожують, що їх чекає доля французького Charlie Hebdo

"Туреччина є членом НАТО, ОЕСР... Чому ви не допускаєте нас в ЄС? Виходить, проблема зовсім в іншому", — продовжив він, додавши, що "Туреччина — сьогодні сильна країна, і вона не буде стояти під дверима ЄС і просити про членство".

Крім того Ердоган підкреслив, що, якщо Туреччину не приймуть в ЄС, то вона піде своїм шляхом.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина зацікавлена, щоб Україна залишалася транзитером російського газу до Євросоюзу.