Про це повідомляє видання "Le Figaro".

"Вважається, що 15% населення Алжиру були знищені французами, починаючи з 1945 року. Йдеться про геноцид. Нещасних алжирців масово спалювали в печах. І якщо Саркозі не знає про це, то нехай спитає свого батька, Пала”, - сказав прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

До слова, батько глави Франції служив у французькому легіоні у 1940-х роках. На переконання Ердогана, вчорашній закон про запровадження кримінальної відповідальності за геноцид вірменів є нічим іншим, як політичним піаром Ніколя Саркозі. Адже таким чином господар Єлисейського палацу готується до квітневих виборів.

“Ось де видно, як антимусульманські настрої та расизм аж зашкалюють в Франції та Європі. Саркозі своєю антитурецькою та антимусульманською риторикою хоче виграти вибори Президента”, - додав Ердоган.

Нагадаємо, нижня палата парламенту Франції прийняла закон, який передбачає кримінальну відповідальність за заперечення геноциду проти вірмен. Тепер закон має пройти погодження у верхній палаті французького парламенту.

У відповідь Туреччина призупинила відносини із Францією та відкликала свого посла з Парижу.

Геноцидом вірмен вважають події 1915-1918 років на території сучасної Туреччини, внаслідок яких загинуло близько двох мільйонів вірмен та повне зникнення корінного населення історичних регіонів західної Вірменії.

Геноцид вірмен визнали та засудили десятки країн світу та міжнародні організації. Для Туреччини визнання геноциду є обов'язковою умовою для вступу в ЄС.