“Формат нашої участі передбачатиме похід на вибори за партійними списками двома виборчими колонами. Друге - ми погодили між собою кандидатів по мажоритарних округах. 190 мажоритарних округів будуть перекривати і перемагати представники Об’єднаної опозиції “Батьківщина”, 35 - Всеукраїнського об’єднання Свобода”, - розповів лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

За словами опозиціонерів, округи вони не ділили, а визначали кандидатів на основі їх рейтингу. Узгодити ж “мажоритарку" з партією "УДАР" Віталія Кличка в Об’єднаній опозиції вже не розраховують.

Конкуренція між опозиційними кандидатами на мажоритарних округах хоч і може негативно вплинути на результат опозиції на виборах, але ще не означає її поразки, - переконує політолог Віктор Чумак. Розмаїття кандидатів, на його думку, вигідне виборцю, адже він зможе зробити свідоміший вибір.

З’їзд Об’єднаної опозиції "Батьківщина" відбудеться 30 липня. На ньому обіцяють оголосити першу п’ятірку виборчого списку. Зазначимо, цього ж дня заплановано з’їзд Партії регіонів.