"Надання дозволів на зустріч Міністра закордонних справ Швеції пана Карла Більда, Посла Швеції в Україні пана Гуллгрена та колишнього президента Європейського Парламенту пана Єжи Бузека із засудженою не вбачається можливим. Під час перебування засудженої Тимошенко у лікарні "Укрзалізниці" вона неодноразово мала зустрічі з представниками Європейського парламенту, дипломатичних місій міжнародних інституцій та політичними діячами", – повідомили у прес-службі ДПтС.

Тюремники нагадали, що з 9 травня по 12 вересня Тимошенко провела близько 60 зустрічей зі сторонніми особами, зокрема, з представниками міжнародної спільноти, що "відповідно до рекомендацій німецьких лікарів клініки "Шаріте" негативно впливає на процес реабілітації засудженої". Тож лікарі, за словами працівників служби, рекомендували максимально обмежити кількість зустрічей з пацієнткою на час її перебування у стаціонарі.

Водночас, Карл Більд зустрівся із дочкою Юлії Тимошенко Євгенією. Як він написав у своєму Твіттері, вони обговорювали "тривожну ситуацію в Україні".

Нагадаємо, вчора, 11 вересня, Державна пенітенціарна служба України прийняла рішення, щоб обмежити відвідування засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.