Відомо, що торги відбулись по 9 з 10 лотів. На усі подавало заявки ТОВ "Сіті транспорт груп" Ігоря Чуркіна й практично усі заявки компанії були дешевшими від акцептованих пропозицій. Проте, у міністерстві з невідомих причин таки обрали інші пропозиції. Протокол відхилення пропозицій поки що на сайті "ВДЗ" не опубліковано.

Читайте також: Гроші не гріють душу, — Богатирьова

Пропозиції ПрАТ "НВО "Практика" на суму 713,69 мільйонів гривень акцептували по 7 лотах. Що цікаво, цій фірмі до тендеру пророкували перемогу деякі нардепи від "Батьківщини", які вимагали від ГПУ та СБУ не допустити розкрадання коштів держбюджету на цьому тендері. За словами нардепів, майбутнього переможця визначили ще до тендеру, більше того, додавали, що загальні видатки на закупівлю «швидких» начебто завищать на суму приблизно 200 мільйонів гривень.

Окрім ПрАТ "НВО "Практика", підряди на тендері МОЗ отримали ІП "АІС-Столиця" на 48,92 мільйонів гривень і ТОВ "Ілатанмед" — на 97,35 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович підписав закон про зміни до держбюджету. Документ дозволяє виділити Міністерству охорони здоров'я 922 мільйони гривень.