Такі дії він назвав правомірними згідно із адміністративним кодексом і наказом 77. Щоправда, не уточнив суть наказу, пояснив — він (наказ) є внутрішнім.

Коли людина рухається у колоні, їй надається сигнал про зупинку. Якщо водій не зупинився, інспектор складає вмотивований рапорт. Зрозуміло, ми не знаємо, хто керував автомобілем, тобто ми встановлюємо особу, яка керувала і порушила правила дорожнього руху,
— пояснює Лукіша і, додає він, саме з цією метою, до людей навідувалися додому.

Стосовно доказів, то міліціонер запевнив, що достатньо рапорту. Якщо ж інспектор напише неправдивий рапорт, зазначає Лукіша, це вважатиметься перевищенням службових обов'язків і за це понесе відповідальність.

Читайте також: ДАІ запрошувало "на співбесіди" й журналістів, які були на автомайдані, — УП

Також журналісти попросили пояснити, як ДАІ може визначити, що авто рухається в автоколоні, а не їде у заторі.

Видно, що ці автомобілі рухаються із символікою і вони їдуть в автоколоні. Якщо вони стоять на світлофорі — їх не зупиняють, якщо ж вони рухаються по проспекту (більше 5 авто з символікою, — УП), то їх зупиняють,
— сказав Лукіша.

У тому разі, додає він, якщо людина не приходить на запрошення ДАІ, офіційне повідомлення відправляють на поштову адресу власника авта. Проте Лукіша не зміг назвати конкретну кількість рапортів, які були складені 29 грудня, і не пояснив, чому в деяких випадках інспектори вказували випадкові назви вулиць, які були віддалені від епіцентру події.

Нагадаємо, на сторінках у соціальних мережах пишуть, що уже кілька днів ДАІ викликає на співбесіди людей, які 29 грудня брали участь у автомайдані до Межигір'я (до резиденції Президента Віктора Януковича).

Як відомо, 29 грудня, євромайданівці на автівках відправились пікетувати заміські будинки Віктора Януковича, Миколи Азарова та Володимира Рибака. До автопробігу приєднались декілька народних депутатів.