Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на сторінці у Facebook.

За його словами співробітники департаменту МВС не тільки не боролися з проституцією та борделями, а навпаки — створили і систематизували "кришування" мережі підпільних публічних будинків і салонів.

"Ці брудні співробітники міліції налагодили грошовий потік в свої кишені — з проституції, "кришуючи" від "наїзду" борделі, займаючись організацією сутенерства, координуючи систему інтернет-сайтів з надання платних інтим-послуг", — розповів Аваков.

Він також повідомив, що задокументовано десятки учасників, сутенерів та "клієнтів". Обсяг щомісячних "доходів від повій" оцінюється у близько 350 тисяч доларів.

Правоохоронці провели оперативні затримання та обшуки.

"На рівні з оперативних матеріалів спостережень, вилучені докази, гроші, книги обліку, електронні та інтернетфайли, свідчення сутенерів і власників притонів — повністю викривають всіх учасників злочинної схеми", — інформує Аваков.

Затримано заступника начальника відділу по місту Києву — підполковник Дмитро Ольховик. Заступника начальника Київського УБТЗЛ підполковника Слюсара оголосили у розшук.

За словами глави МВС, щодо понад 30 учасників схеми застосовані різні ступені слідчо-адміністративних процедур з боку СБУ, слідства, прокуратури. Тривають слідчі дії.

Також за наказам Авакова сьогодні звільнений з посади начальника департаменту (ДБТЗЛ) міністерства Андрієнко. Наказом міністра звільнено з посади і начальника Київського міського управління УБТЗЛ Ярослава Жука.

СРЫВ КРЫШИ БОРДЕЛЕЙ.Есть в составе милиции Департамент - с неблагозвучным сокращенным названием - ДБЗТЛ ( Департ...

Posted by Arsen Avakov on 3 квітня 2015 р.