"Перше - альтернативи мирного врегулювання кризи в Україні немає, це зрозуміло будь-якій розсудливій людині. Друге - будь-який мирний план можна вітати, тому що нарешті є розуміння необхідності мирних дипломатичних, переговорних рішень кризи", - сказала Матвієнко.

При цьому вона підкреслила, що "не можна робити крок вперед і два назад, якщо ми оголошуємо про мирний план, ми повинні докласти всі можливі зусилля для його реалізації".

Треба розуміти, що сьогодні вже ніхто не вірить в слова, вірять в дії, вірять у факти. Дуже хотілося б, щоб ті позитивні сигнали, які йдуть сьогодні від президента України, щоб вони були зафіксовані в державних документах і не викликали ні в кого сумніву їх реалізації,
- додала спікер Ради Федерації.

Матвієнко підкреслила, що основою мирного плану повинні бути припинення бойових дій з обох сторін і переговори з усіма учасниками конфлікту.

Нагадаємо, в суботу ввечері Президент України Петро Порошенко офіційно ввів у дію рішення РНБО України від 16 червня про мирне врегулювання ситуації у східних регіонах країни.

Натомість лідери терористичної організації "ДНР" відмовилися від перемир'я, оголошеного згідно плану мирного врегулювання президента України Петра Порошенка і розповіли, що вже кілька разів атакували українських військових.