Про це повідомляє РБК.

У разі прийняття документа громадяни РФ будуть зобов'язані протягом одного року закрити наявні у них доларові рахунки в російських банках, а всі долари (як готівкові, так і безготівкові) — обміняти на рублі або валюту інших країн — євро, фунти стерлінгів, ієни, юані і т.п.

Через рік доларові рахунки закриють автоматично, а виявлені поліцією, митниками, податківцями, прикордонниками або співробітниками ФМС готівкові долари будуть вилучатися.

Разом з тим, вартість вилучених доларів все-таки будуть відшкодовувати. Правда, не відразу, а лише через 30 календарних днів "у порядку, встановленому федеральним органом виконавчої влади".

Купити готівкові долари на території РФ після вступу закону в силу росіяни не зможуть взагалі, а необхідність покупки безготівкових доларів доведеться довести. Наприклад, при виїзді за кордон. Щоправда, такий дозвіл можливо отримати лише в разі подорожі в країну, де долари приймають, а власної валюти немає взагалі. Тим же, хто їде, наприклад, в ЄС, долари, на думку законодавців, не потрібні — вистачить і євро.