На допомогу студентам прийшли і молоді підприємці. Разом радяться, як іржавий люк перетворити на рудого кота. Спочатку наводять контур крейдою, змішують фарби та розмальовують зображення. Всього за півгодини стара кришка перетворилася на яскравий витвір мистецтва.

"У нас є загальні принципи - це повинно бути щось позитивне, веселе або щось таке, що людину надихає і наштовхує на якісь хороші дії", - каже організатор "стріт-арт" руху Дмитро Хозін.

Організатор руху Дмитро Хозін починав малювати в компанії двох однодумців. Каже, ідею підтримало багато друзів та знайомих - за кілька місяців до руху приєдналося півсотні людей. Серед ентузіастів - жодного професійного художника. Фарби та пензлі купують за власний кошт, а у вільний час шукають потенційні місця, які треба прикрасити. На черзі вже понад 200 трансформаторних будок, занедбаних стін та інших напівзруйнованих об'єктів.

"Тут були написи балонами, заклеєно оголошеннями, але це просто неприваблива стіна, яка в собі не несе нічого, а ми наповнюємо її якимсь сенсом, якоюсь яскравістю. Це піднімає настрій, деякі піднімають національну самосвідомість", - каже учасниця руху "стріт-арт" Ганна Глот.

Комунальникам яскраві картинки сподобалися, але кажуть, якщо таких художників зловлять на гарячому, їм все ж таки доведеться сплатити штраф.

"Ці малюнки красиві, але все одно погоджувати з власником будівлі необхідно, тому що за це буде штраф до 1700 грн. Зобов’язані погоджувати з Головним архітектурно-планувальним управлінням", - зазначає заст.начальника Дніпропетровського управління з контролю за благоустроєм міста Михайло Огневий.

До смаку розмальовані будинки і мешканцям Дніпропетровська. Приєднатися до стріт-артерів може кожен бажаючій, головне - вміти дивитися на все з усмішкою та мати бажання прикрасити світ навколо себе.