Як повідомляє УНІАН, про це заявив на зустрічі з журналістами начальник облуправління Валерій Іванов.

Він нагадав, що СБУ в ніч на 11 березня затримали в Донецьку росіянина, який прибув до України для формування диверсійних груп, про що вже повідомив на брифінгу в Києві голова СБУ Валентин Наливайченко.

За словами Іванова, цього росіянина затримали. Він також додав, що СБУ відомо, що з боку Росії "є негласна вказівка насичувати Донецьку область ось цими диверсійними групами, причому насичення це через нелегальні шляхи".

"В такій групі не більше двох осіб, і зрозуміло, що ці групи будуть формуватися тут у оформлені загони", - розповів Іванов.

Водночас він зазначив що сьогодні в посиленому режимі працює весь оперативний склад управління. Однак, за його словами, ситуація в регіоні залишається тривожною.

"Я не приховую, що у нас у всіх є серйозна стурбованість тими процесами, які відбуваються на території Донецької області. Це не тільки Донецьк, це Маріуполь, Горлівка, Слов`янськ, це Дзержинськ, Краматорськ. В цілому ситуація напружена", - повідомив глава обласного СБУ.

"Те, що стосується присутності іноземних громадян на території Донецької області, ми дійсно, відстежуємо їх присутність, але по списках назвати присутність іноземних представників я не можу", - сказав він.

Нагадаємо, СБУ та міліція в ніч на 11 березня затримала на Донеччині 37-річного громадянина Росії, який займався створенням озброєної диверсійно-підривної групи.