Свідки стверджують, що агітаційний мікроавтобус Яценка "Тойота" спершу пішов на обгін фури, а потім, без попереджувальних сигналів, різко загальмував, зупинившись біля "Мерседеса",який стояв на узбіччі. Аби не розчавити "Мерседес", водій вантажівки різко загальмував і авто на слизькому шляху розвернуло та викинуло на зустрічну смугу. Там фура зіштовхнулася з "Камазом", а потім відкотилась і притисла "Мерседес", – повідомляє ТСН.

За словами очевидців, мікроавтобус "Тойота" з місця ДТП одразу ж поїхав, а водія фури в тяжкому стані "швидка" доправила до уманської міської лікарні.

Водночас, самого Яценка на місці аварії ніхто не бачив, але за кілька годин після ДТП кандидат у народні депутати заявив, що у цьому ДТП його намагалися вбити, і він вже звернувся з офіційною заявою до МВС. Він каже, що на місце пригоди через 10-15 хвилин приїхав кандидат, що балотується на тому ж окрузі, що й він.

"КАМАЗ, який віз зерно і фактично, на мою думку, міг спричинити цю аварію, належить людині, яка, за даними деяких ЗМІ, може знаходитися під контролем кандидата в депутати. На відео можна побачити, намагалися вдарити мікроавтобус, в якому я їхав, і мікроавтобус просто трохи раніше поїхав, і вдарили стоячу машину, яку ми використовувал", – запевняє Яценко.

Кандидат у депутати додає, що вже звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити інформацію щодо можливого замаху на його життя як кандидата в депутати і діючого народного депутата. Міліція порушила кримінальна справа за частиною 1 статті 286, наразі триває розслідування.

Нагадаємо, раніше журналіст Артем Шевченко з посиланням на джерела з центрального апарату МВС в своєму Facebook повідомив, що нардеп від Партії регіонів і кандидат у депутати Антон Яценко спричинив ДТП, в якому загинула людина.

Прес-секретар народного депутата від Партії регіонів і кандидата у депутати Антона Яценка Веста Зуб запевняє, що Яценко не має відношення до аварії під Уманню, у цей час він перебував на робочій нараді серед своїх колег.

Згодом,
прокуратура Черкаської області підтвердила, що Народний депутат Антон Яценко не причетний до резонансної аварії на Черкащині.