"Цензура" у Facebook

Facebook додав кілька корисних функцій до стрічки новин. Передусім, з'явилось нове налаштування, яке дозволяє обмежити кількість постів від того чи іншого "друга". Збереглась можливість повністю відписатися від оновлень цього користувача.

Крім того, на спеціальній сторінці тепер можна побачити список людей, публікації яких ви переглядали найчастіше. Там же можна знайти перелік користувачів, від яких ви раніше відписались, і відновити підписку без зайвих труднощів.

Смартфон допоможе виявити підробку

Новітня технологія компанії NEC допоможе виявити підробку. Достатньо зробити фотографію товару на смартфон чи планшет через спеціальну оптичну насадку. Система проаналізує отримане зображення з картинками з бази даних, яку мають сформувати самі виробники. Якщо виявиться розбіжність зразка з еталоном, то користувач отримає відповідне попередження.

Компанія NEC вже веде перемовини з деякими виробниками з приводу втілення цієї розробки у реальне життя. За попередньою інформацією технологія можна з'явитися на ринку до кінці 2015 року.

Найменша у світі літаюча камера

Іспанські винахідники створили найменшу у світі літаючу камеру. Пристрій під назвою 3D Pocketcopter має довжину 19 сантиметрів, а діаметр лише 4,5. При цьому обладнаний 3D HD-камерою, картою MicroSD, модулями Wi-Fi, Bluetooth, мотором та батареєю.

Керувати камерою можна з мобільних пристроїв на базі iOS, Android та Windows Phone. Радіус дії – 10 метрів, акумулятора вистачає на 25 хвилин.