Окрім цього, під час зустрічі глави уряду Георгіоса Папандреу із лідером опозиції Антонісом Самарасом, Папандреу погодився піти у відставку для формування коаліційного уряду.

Очікується, що формування нового кабінету міністрів розпочнеться сьогодні. Головними кандидатами на посаду прем'єр-міністра є колишній заступник голови Європейського Центрального банку Лукас Пападімос, європейський омбудсмен Нікіфорос Діамандурас та заступник голови правоцентристської партії Нова демократія Ставрос Дімас.

Нагадаємо, ще 5 листопада грецький парламент висловив довіру Георгіосу Папандреу. Той, у свою чергу, пообіцяв створити коаліційний уряд, однак зазначив, що позачергові вибори можуть обернутись для країни катастрофою.

Політична криза в країні розпочалась 31 жовтня, коли Папандреу запропонував винести на всенародний референдум питання допомоги від Європейського Союзу. В Греції пропозицію сприйняли неоднозначно, а ЄС пригрозив країні виходом із зони євро. Тоді прем'єр-міністр відмовився від ідеї референдуму.

Державний борг Греції становить 350 мільярдів євро. З них 210 - в активах приватних фінансових структур. 26 жовтня на саміті ЄС прийнято рішення списати частину боргів країни та збільшити Європейський стабілізаційний фонд до трильйона євро для подолання кризи.