Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисниками виявилися два громадяни України, 1964-го та 1972-го років народження. Старший із зловмисників працював дільничним інспектором райвідділу, який планували підірвати. Його спільник був звільнений з лав МВС раніше та підтримував тісні стосунки з колегою по колишній роботі.

Вибуховий пристрій зловмисники планували активувати у час найбільшого скупчення людей у приміщенні райвідділу.

Незважаючи на те, що останнім часом диверсанти виявляють підвищену активність у Харкові та Харківській області, Служба безпеки України просить харків’ян зберігати спокій - наші харківські колеги жертовно і самовіддано працюють для збереження безпеки і спокою харків’ян,
- наголосив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Під час обшуку за місцем проживання одного із зловмисників, було виявлено так звану “прилипаючу” міну “СПМ”, яку планували використати для скоєння терористичного акту.

За вказаним фактом слідчим відділом Управління СБ України в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України. Тривають оперативні-слідчі дії.

Цю інформацію підтвердив на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Нагадаємо, 20 листопада близько 18-ї години у Харкові вибухнула трансформаторна будка біля військового госпіталю, постраждалих немає. МВС розцінює вибух у Харкові як диверсію.