Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС у Харківській області.

Перший вибух стався у Комінтернівському районі близько 2:30 ночі на першому поверсі десятиповерхівки. За попередньою інформацією, у бік будинку скоєно постріл із гранатомета.

“В результаті на 1-му поверсі пошкоджено віконний отвір офісу приватного адвоката, а також розбито скло у чотирьох вікнах. Постраждалих осіб не має, за медичною допомогою ніхто не звертався. З місця події вилучено речові докази”, — йдеться в повідомленні.


Фото: В'ячеслав Маврічев

Зазначимо, на першому поверсі цього житлового будинку розташований офіс приватного адвоката, волонтера й кандидата в народні депутати по округу №169 Олега Головкова.

Офіс адвоката Олега Головкова після нічного нападу. Стріляли з гранатомета. Ніхто не постраждав. Збиток - близько 20 тисяч доларів. Напередодні Головков отримав посвідчення кандидата в депутати, але з виборами напад в офісі не пов'язують. Тут був склад волонтерів - закуповували і передавали військовим амуніцію,
— повідомив у Facebook журналіст В’ячеслав Маврічев.


Фото: В'ячеслав Маврічев

Другий вибух пролунав у Київському районі близько 4 ранку. В магазині було підірвано банкомат. Постраждалих немає.

“Працівники міліції, які виїхали на місце події, провели усі необхідні оперативно-слідчі дії. Зібрані за вищевказаними фактами матеріали будуть передані для проведення відповідного розслідування до Управління СБУ в Харківській області”, — йдеться в повідомленні.

Прокуратура області процесуально керує досудовим розслідуванням двох вибухів, що сталися цієї ночі у Харкові, зазначає прес-служба Прокуратури Харківської області.

За фактом стрілянини у багатоповерхівці розпочато кримінальне провадження за ст. 258 КК України (терористичний акт).

У зв’язку із другим вибухом розпочато кримінальне провадження за ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).