Як повідомляє кореспондент УНІАН, близько 300 прихильників Антимайдану зібралися на тротуарі перед входом до ОДА. Крім того, близько сотні антимайданівців перебувають у будівлі обладміністрації.


У руках в проросійсько налаштованих активістів - прапори СРСР, Російської Федерації, полотнища із зображенням Сталіна, Георгіївські прапори, а також транспаранти з написами: “НАТО – фашизм”, “Геть політику подвійних стандартів”, “Вимагаємо пошани, а не терору”. Люди скандують: “Геть Бандеру”, “Росія”, “Референдум”.

Водночас навпроти будівлі обладміністрації на площі Свободи проходить мітинг євромайданівців. Люди тримають прапори України і транспаранти з написами: “Ми за Конституцію, сепаратизм не пройде”, “Путін козел”, “Харків - це Україна”, “Слава Україні”, “Україна єдина”, “Путін геть”. Активісти кольоровою крейдою від вулиці Сумської за площею Свободи малюють багатометровий прапор України.

Мітинги по пішохідному переходу на площі Свободи розділяють два кордони міліції. У будівлі ОДА також перебуває кілька десятків співробітників міліції.

Зараз в обладміністрації тривають переговори представників влади з активістами, що зайняли будівлю.

Нагадаємо, вчора в Харкові прихильники федералізації захопили будівлю облдержадміністрації. Міліція при цьому без спротиву відступила переред протестувальниками. Над будівлею ОДА сепаратисти зняли український прапор і встановили російський.

Зранку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що будівля Харківської облдержадміністрації повністю звільнена від сепаратистів.