Як повідомляє Центр інформації УПЦ, чудо сходження вогню відбулося близько 14:00 після молитов патріарха Єрусалимського Феофіла III і тисяч прочан з усього світу.

Єрусалимський патріарх передав вогонь тим, хто знаходився в храмі, після чого він за лічені хвилини був поширений серед людей, які чекали на вулиці.

Благодатний вогонь сьогодні буде доставлено до Києва офіційною делегацією Української Православної Церкви.

“Ми пережили найважчий рік, мабуть, не тільки в історії сучасної України, а й взагалі в історії нашої Батьківщини. І тому кожен з нас чекає, що Благодатний вогонь запалить в наших серцях любов.Ту любов, яку ми якось втратили… Сподіваємося, що Благодатний вогонь принесе нашій країні мир і бажання почути один одного”, — зазначив глава української делегації, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, представники єпархій зможуть одержати Благодатний вогонь у залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" орієнтовно о 19:30 — 20:00. Зустріч Благодатного вогню перед Успенським собором Києво-Печерської лаври відбудеться о 23:00.

Як відомо, Храм Гробу Господнього побудований рівноапостольним імператором Костянтином Великим та його матір’ю царицею Єленою у IV столітті на місці, де знаходилася Голгофа — місце розп’яття Господа Іісуса Христа, та печера, у яку святим праведним Іосифом було покладено тіло Спасителя після смерті на хресті.