Про це пише УНІАН з посиланням на РИА Новости.

Корабель плив під прапором Сьєрра-Леоне, хоча належить американській фірмі AdvanFort.

У людей на борту не було документів на зброю, тож наразі індійські правоохоронці перевіряють, чи не перевозили люди зброю контрабандно.

Крім того, члени екіпажу не змогли пояснити, чому їхнє судно плавало у водах Індії. Натомість вони розповіли, що надають послуги з охорони від піратів.

Крім українця, затримано 6 британців, 14 естонців і 4 індійці.

Багато естонців брало участь в операції ЄС "Аталанта". З 2010-го року вони захищали кораблі від сомалійських піратів. Весною цього року операція закінчилася, але чимало естонців залишилося працювати охоронцями суден. Тепер їх наймають приватні компанії.

Нагадаємо, за останні місяці українці причетні аж до трьох міжнародних "морських" скандалів.

Так, українець-член екіпажу корабля "Грінпісу" Руслан Якушев затриманий в Росії за протести проти діяльності "Газпрому". Офіційне обвинувачення, яке йому висувають, - спротив міліції при затриманні.

Кільком українським морякам не виплатили зарплати за службу, яку вони несли на кораблі Sky Star у Камеруні. Нашим громадянам ледь вдалося знайти кошти, щоб повернутися додому.

Український рибалка Олександр Федорович перебуває на підписці про невиїзд у Росії. Йому інкримінують браконьєрство, хоча українська сторона неодноразово наполягала, що він рибалив не у територіальних водах Росії.