Поки не оприлюднено положення міністерства інформаційної політики, обговорювати його, чи щось коментувати немає сенсу, переконаний Березовець.

Але політолог зазначає, що паралелі з "міністерством правди" Оруела щонайменше некоректними, тому що Україна стикнулася з гібридною війною, у тому числі і інформаційною.

Тому проблема інформаційної війни з Росією цілком реальна, і це треба вирішувати. Треба зняти ті побоювання, які висловлюють наразі журналісти,
— впевнений політтехнолог.

Також він зазначив, що держава дійсно має регулювати і координувати роботу всіх прес-служб різних міністерств, але жодного втручання в свободу слова бути не може.

Експерт вважає, що Юрій Стець справиться з цією посадою, якщо він підбере собі правильну команду спеціалістів з інформаційної безпеки, яких, нажаль, в Україні майже немає.

Стосовно "іноземців" у новому уряді березовець відзначив, що з боку громадян саме на них є величезні сподівання – якщо не впораються свої, то іноземці точно врятують ситуацію.

Це не панацея, але вони мають досвід роботи в іноземних структурах, де не має корупції, кумівства та інше,
— наголосив політолог.

Пані Яресько він вважає тією людиною, завдяки якій МВФ та інші інвестори України зможуть контролювати ті вливання, які вони роблять в Україну. І це вигідно Україні, бо поява Яресько полегшить Україні спілкування з усіма міжнародними фондами.

Зауважимо, що литовський міністр економіки теж працюватиме на цю мету. Тобто весь фінансовий блок, на думку політтехнолога, підконтрольний іноземцям, до яких у Заходу буде менше за все питань.

До того ж саме вони зможуть робити болючі, але потрібні реформи, бо в них точно немає потреби перейматися своїм подальшим рейтингом в українській політиці,
— зазначив Березовець.

Політтехнолог переконаний, цей уряд може бути дуже коротким, бо є дуже велика кількість внутрішніх протиріч.

Також він спрогнозував, як пройде завтрашній розподіл комітетів у Верховній Раді.

Часів для довгої домовленості немає, впевнений він, але думає, що завтра затвердять, у кращому випадку, частину комітетів.

У багатьох комітетах до компромісу навіть не наближаються,
— розповів Березовець.