Забава ця для справжніх чоловіків - трохи зухвалих, але не позбавлених романтики і авантюризму.

У повітряних куль та позашляховиків спільний старт. Далі - змагання пілотів на швидкість, приземлення десь на бездоріжжі, а там - вже час для водіїв супроводу проявляти свою майстерність. Не підвела екстремалів й погода.

"Ноу-хау" кам’янець-подільських "Лютневих пригод" в тому, що завдання тут виконують не лише пілоти куль, а й водії машин. Для джиперів це - своєрідний симбіоз ралі з слаломом.

“На даному етапі, ми, кам’янчани являємось першопрохідцями в цій справі я думаю на наступний рік в нас буде ще більше екіпажів залучено”, - каже Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич.

Такі перегони для українців є не лише екстремальними, а й екзотичними. Проводять їх лише в Кам’янці.

“Це ще не дуже поширено, через більше вимогу до техніки відповідно до самої кулі та техніки супроводу, автомобілів”, - каже організатор "Лютневих пригод" Ігор Лобашов.

За щораз на подібних турнірах, тих, хто піднімається на кулі вперше, посвячують у повітроплавці. Не оминули традицію і сьогодні.
Хлопців піддали певному ритуалу, зрізавши й підпаливши кілька волосків на голові та обливши шампанським. Так у Кам’янці-Подільському продовжують уже більш ніж двохсотлітню історію польотів на аеростатах.