"Після 10 квітня прихильники колишнього Президента Бакієва спробують взяти реванш в Киргизії", — заявив Атамбаєв, виступаючи в четвер на мітингу, присвяченому річниці подій 7 квітня 2010 року, внаслідок яких колишній Президент Бакієв покинув країну, а до влади прийшла опозиція на чолі з нинішнім Президентом Розою Отунбаєвою.

Атамбаєв був активним учасником подій річної давності. Глава уряду повідомив, що в десятих числах квітня в Киргизії можуть пройти акції окремих політичних партій, "за якими стоять люди колишнього Президента, і вони спробують повернути для нього владу". Атамбаєв сказав, що "сьогодні вуха колишнього Президента і його молодшого сина стирчать за багатьма політиками, депутатами парламенту, а також кримінальними структурами".

Прем’єр поклав на Бакієва і його оточення, а також кримінальні групи, які його підтримують, відповідальність "за загибель людей не лише 7 квітня, а й за події в травні і червні на півдні Киргизії".

"Нам відомо, що саме люди Бакієва і кримінал зіштовхували киргизів з узбеками, турками та іншими національностями. 7 квітня має стати в Киргизії таким самим святом як у Франції став день взяття Бастилії. Для мене 7 квітня на кшталт свята 9 травня, свята зі сльозами на очах, тому що бакієвці, як і фашисти, хотіли зробити нас рабами", — підсумував чільник уряду Киргизстану.