Мовляв, при подорожчанні енергоносіїв, відсутність змін у вартості інших послуг, в першу чергу, відбивається на їх якості. Для прикладу, замість того, щоб оновлювати труби - їх "латають". Примітно, що за останні два роки різниця в тарифах склала майже 700 мільйонів гривень - їх би вистачило на погашення заборгованості за енергоносії, кажуть у "Київводоканалі".

"Середня сума рахунку на сім’ю киян складає близько 30 гривень. Це по діючим тарифам. При підвищенні тарифів до економічно обґрунтованого - до 5 гривень 48 копійок - це буде підвищення на 25 гривень на місяць", - каже перший заступник гендиректора ПАТ "АК "Київводоканал" Ганна Циганок.

"Ми встановимо ось цей самий тариф для "Київводоканалу", який міг би вважати дійсно економічно обґрунтованим. Але запевняю вас, вони будуть ніяк не менше цифр, яких я вам назвав: 26% по водопостачанню і 33% зростання по водовідведенню проти тих тарифів, які діяли минулого року", - каже начальник управління регулювання підприємств ЖКК НКРЕ Микола Расковський.

Разом з тим, Київ живе не одними тарифами. Столична міськадміністрація планує знову відкрити для загального користування бювети, яких у місті налічується близько 200. Примітно, що це станеться тільки після висновків санепідемстанції.