31-річний чоловік, розповідають правоохоронці, каже, що приїхав до Києва на початку січня з Івано-Франківщини, аби взяти участь в акціях на Майдані Незалежності. Постраждалий додав, що пізно ввечері в Українському домі 4 чоловіків стали його бити та вимагати гроші в сумі 14 тисяч гривень.

Група активістів начебто запідозрила молодика у крадіжці грошей, які добровільно надавали громадяни для потреб мітингувальників. Коли ж він відмовився від висунутих звинувачень і сказав, що не брав гроші, чоловіки зв'язали йому руки, заштовхнули в автомобіль і вивезли під міст на вулиці Набережно-Луговій. Там постраждалого продовжили бити та вимагати повернення грошей,
— йдеться у повідомленні міліції.

Міліціонери Подільського райуправління затримали фігурантів інциденту — 36-річного мешканця Тернопільської області, 33-річного вінничанина, 45-річного мешканця Київщини й 30-річного мешканця Луганщини.

Всі вони з числа активних мітингувальників в центральній частині Києва. Міліціонерам повідомили свою версію скоєного. Нібито в них була інформація, що цей активіст неодноразово викрадав гроші із скриньки пожертвувань. А тому вони вирішили його, так би мовити, провчити. Для цього, аби налякати, вивезли до річки, замотавши руки скотчем,
— розрповіли правоохоронці.

Правопорушення уже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України — "Вимагання". Хлопцям світить від 3 до 7 років тюрми. Наразі триває досудове розслідування.

Окрім того, за словами столичних правоохоронців, учора та в ніч на сьогодні, 10 лютого, вони отримали кілька повідомлень про побиття громадян невідомими у центрі Києва.