Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, такий статус отримав схилах біля озера Глінка у Печерському районі, ділянці на вулиці Акад. Кащенка, 154 (Мишоловська балка) у Голосіївському районі, де зсув може спричинити руйнування доріг, комунікацій, приватних будинків та інших споруд, ділянки поблизу будівель № № 22, 24, 26 на вулиці. Ак.Ушакова і біля будівлі на вулиці Квітки-Основ'яненка, 14 у Голосіївському районі.

А також територія схилів Батиєвої гори, ділянка Батиєвої гори на розі вулиць Провідникової та Радісної, територія поблизу будівлі в Навчальному провулку, 7, що в Голосіївському районі.

За словами в.о. першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, на всіх цих ділянках будуть проводиться протизсувні заходи: спорудження підпірних стін, монтаж дренажних систем, створення поверхневих стоків.

Крім того, вирішать питання відселення мешканців будинків, яким може загрожувати руйнування.

Нагадаємо, у Києві на вулиці Воздвиженській біля будинків №1, №3, №5 стався зсув ґрунту, фахівці столичного комунального підприємства "СУПР" вже розпочали роботи на місці інциденту.

У КМДА кажуть, що зсув верхнього шару ґрунту стався внаслідок інтенсивного танення снігу.