Бюджет столиці в цьому році передбачає 22,15 млрд гривень доходів та 20,3 млрд гривень видатків.

Профіцит міського бюджету на 2015 рік склав 1,9 млрд гивень, передає кореспондент сайту 24.

Ці гроші будуть спрямовані на погашення боргових зобов'язань столиці.

Виникає часто питання про цю різницю в два мільярди гривень. Часто говорять, що це профіцит. Київська міська влада, ні я, ні міський голова, не називаємо слово "профіцит". Якщо так збережетесь, то це піде на виплату боргів Києва. Тому ми називаємо його таким бюджетом "компромісу". Компромісом між тим, що ми можемо стягнути та заробити та між тим, щоб не понизити соціальні стандарти, - вважає голова бюджетної комісії Андрій Странніков.

Натомість мер Києва Віталій Кличко вважає цей бюджет "першим прозорим та чесним бюджетом за багато років".

Втім, член бюджетної комісії Київради від "Об'єднання "Самопоміч" Максим Гапчук прокоментував цей бюджет інакше.

Бюджет Києва на 2015 рік є інструментом фінансування збиткових, неефективних і корумпованих комунальних підприємств, а також утримання неефективних та бюрократичних муніципальних структур та районних рад. Ми не відчуваємо, що закладені взагалі якісь скорочення видатків на утримання, що ліквідовані корупційні ризики, які є звісно в бюджеті міста Києва. Все, що нам зараз залишається, це контролювати виконання цього бюджету,
— заявив він.

Крім того, Київрада прийняла програму соціально-економічного розвитку столиці в обсязі 1,6 млрд гривень.

Зауважимо, проект бюджету Києва на 2015 рік передбачає 50 млн грн прогнозних надходжень від податку на нерухоме майно. Згідно з проектом рішення Київської міськради "Про встановлення місцевих податків і зборів", пропонується встановити максимальну ставку податку на нерухомість у розмірі 2%.