Адже підсудні мали специфічне "хоббі" - систематично і з особливою жорстокістю вбивали вуличних тварин. Процес катування фіксували на фото та відео і згодом - розміщували в інтернеті.

“Ця людина чинила такі речі, які не можуть жодну адекватну розумну людину залишити осторонь в такій справі”, - каже організатор акції Юлія Остромогильська.

В самій будівлі суду також людно. Обвинувачувані потрапляють до зали у кільці міліції, втім, і це не рятує їх від "народного гніву".
Самі ж зоозахисники, після попереднього судового розгляду кажуть, - позитивним моментом є те, що вперше в Україні шкуродерів судитимуть за кримінальними статтями. Адже розповсюдження такого відео - заборонена пропаганда насильства. Тож, замість штрафу у 850 гривень їх може чекати ув’язнення від 3 до 5 років. Щоправда, підкреслюють, загальної проблеми це не вирішить.

“Заява подавалась три рази до цього і завжди була відмова в порушенні кримінальної справи, тому що не було предмету злочину. Я вам скажу чесно, порушили справу в третій раз тільки тому, що я являюсь журналістом. В нашій країні, нажаль, проблеми тварин нікому не потрібні. Коли приходили захисники тварин, то відповідь від прокурорів, від міліції звучала одна - "людських проблем більше!", - каже позивач у справі Ярослава Коба.

“Я не схильна вірити, що таким чином проблему буде вирішено. В Україні закон Про захист тварин існує вже 5 років, але за цей час це, фактично, друга особа, яка притягується до відповідальності за жорстоке ставлення до тварин. В Польщі 60 тисяч притягнуто людей, розумієте, які масштаби!” – каже президент товариства захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська.

Суд працюватиме з матеріалами. Наступне засідання у справі призначено на 22 лютого.