Як відомо, уже 11 людей серед останніх уже затримала міліція, адже вони намагалися вирвати плакати та прапори з рук учасників "Маршу рівності" і кинули петараду в бік ЛГБТ-активістів.

Гей-парад проводять не у центрі столиці, а вздовж проспекту Перемоги. Через рішення суду напередодні оргкомітет "Прайду" ухвалив рішення таки провести акцію, але перенести місце проведення за межі центральної частини столиці та змінити формат акції на закритий.

"Все. Гей-парад в Києві відбувся. Було кілька провокацій, спроби відібрати плакати, кинули, здається, петарду. Мінімум п'ятеро людей зараз в автозаці. Учасників організовано провели на територію кіностудії Довженка, там вони сідають в автобуси і їдуть звідси подалі. Серед учасників – мер Мюнхена і депутат Європарламенту", – написала журналістка ЛігаБізнесІнформ Наталія Тарасовська на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 23 травня окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов міської влади столиці про заборону проведення гей-параду та інших акцій, окрім офіційних, на День Києва 25 травня.

Водночас, в оргкомітеті "КиївПрайду-2013" (який мав намір провести "Марш рівності" у Києві) заявили, 25 травня у столиці ЛГБТ-спільнота таки спробує провести гей-парад.

У свою чергу, столична міліція попереджає, що для охочих взяти участь у гей-параді 25 травня у Києві все закінчиться у столичних райуправліннях.

Тоді організатори "Маршу рівності" у столиці України прийняли рішення не проводити правозахисний захід в центрі Києва та змінити формат акції на закритий.

В ніч на сьогодні ж активісти ЛГБТ-спільноти розмалювали вулиці Києва веселками у трьох місцях столиці

Фото: Наталія Тарасовська