"Ну взагалі-то насправді я не люблю малювати природу, тому що природа сама по собі вона є. Все. Ну ось зображення допустимо тварин, це ж теж природа за великим рахунком. Це інший світ абсолютно, зрозумійте. Це ті тварини, яких не бувають, це інший світ просто. Те, що ось так от зроблено, це ось інший Всесвіт чи що", - каже художник Микола Сологуб.


Мистецький всесвіт Миколи Сологуба неможливо уявити без людини, кажуть митці. Навіть в образах тварин автор делікатно натякає на красу людської природи. Столичний скульптор Іван Дідур, вважає: олюднити тварину - це пік майстерності художника.

"Можна олюднити також образ тварини. Яка розкриває багато для художника, взагалі для людини розкриває якісь духовні цінності людини, її розуміння світу", - вважає скульптор Іван Дідур.

Роботи, які представлені на виставці, цікаві не лише глядачеві, а й маститим мистецтвознавцям. Адже стиль ар`єргард, в якому працює Микола Сологуб, досить рідкісне явище у столичному арт-житті. Ар`єргардисти своїми роботами неначе роблять крок назад, у ті часи коли постмодернізм тільки зароджувався.

Роботи Миколи Сологуба можна побачити не лише в Україні, а й у музеях Італії, Німеччини та Сполучених Штатів Америки.