Взяти участь у фестивалі може кожен охочий.

“Ми вивчили світовий досвід, подивилися, що це дійсно традиційні свята у всіх столицях світу, де є сніг. Як недивно, в місті Києві ця традиція або загубилася, або некультивована, тому ми вирішили її відновити, відродити, тобто зробити вперше і взяли кращі ідеї”, - каже організатор фестивалю сніговиків Юрій Зозуля.

Сніговиками творча фантазія учасників не обмежується. На території парку вже поселилися снігові черепахи, восьминоги, космонавти та індіанці.

Втім виліпити фігуру зі снігу в 20-градусний мороз традиційним методом катання куль не вдається.

“Сніг не ліпиться - значить треба полити водою, зібрати в якусь форму, і ліпимо з цеглинок гарну форму, виходить дуже гарна форма, навіть краща, ніж коли так просто катаєш кулі”, - каже організатор фестивалю сніговиків Людмила.

Олексій показує майстер-клас, як зліпити сніг, який не ліпиться. Спочатку трамбує його, кропить водою, а потім викладає снігові брили. Подібним способом виготовляють скульптури з піску.

“Поки буде триматися така температура, вони будуть довго стояти. Вони частково заморожені водичкою, підмерзлі такі, тверденькі, цікавенькі, з ними можна фотографуватися”, - сказав автор модернізованих сніговиків Олексій.

Фестиваль модернізованих снігових фігур триватиме до 4 лютого. Тоді і визначать найкращого сніговика в номінаціях - найсмішніший, найбільший, найспортивніший, найромантичніший та найкреативніший.