"Правоохоронці несли службу на станції разом зі службовою собакою. Саме натренована вівчарка вказала міліціонеру на жінку, яка несла в руках дорожню сумку. Жінці запропонували пройти до кімнати міліції. У присутності понятих працівники міліції виявили та вилучили дві гранати РГД-2Б, два сигнально-освітлювальні патрони 254-274, два патрони до автомата Калашникова 7х62, п'ять порожніх магазинів до автомата Калашникова та мисливський ніж", — повідомляє прес-служба київської міліції.

Усе вилучене направлено на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України в місті Києві.

Читайте також: Через снігову заметіль Київ застряг у 10-бальних заторах

Молода жінка відмовилася від пояснень, звідки у неї боєприпаси і з якою метою вона їх перевозила. Ніяких відповідних дозволів у киянки не було. Надалі всі обставини з'ясує слідчий відділ Лінійного управління метрополітену.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального Кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до п'яти років.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала вантаж зброї, яку планували використати для вчинення диверсії біля стін Верховної Ради. Зокрема, 5 лютого терористи планували здійснити обстріл з гранатометів приміщення Верховної Ради України з метою зриву голосування щодо визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями.