В останній день офіційної програми нову колекцію презентував італієць Крістіано Бурані, який вже вдруге вийшов на столичний подіум України.

“У зимовий сезон я висловлюю себе краще. Адже все навколо наштовхує на затишок та водночас на яскраві та сильні емоції. У колекції я експериментував з поєднанням складних та незвичних кольорів”, - розповів дизайнер Крістіано Бурані.

Розробка ескізів нової колекції Сержа Смоліна проходила у Парижі, саме там дизайнер серед шедеврів Лувру та роботами сучасних художників черпав натхнення. Головний акцент на поєднання тканин з оксамитом, твідом та шкірою.

“По-перше, джентльменом, тому що, як не крути, чоловік - це захисник, і друга половина дівчини, жінки, який має оберігати та опікати її. І джентльменство, в першу чергу, має бути”, - сказав дизайнер Серж Смолін.

“Спеціально до ювілею оргкомітет Ukrainian fashion week підготував для модників сюрприз. 16 дизайнерів з 16 країн-учасників Євро-2012 покажуть у Києві свої нові колекції. Модним послом від України стане Ірина Каравай”, - каже журналіст Марія Бірюкова.

Протягом 19 та 20 березня у рамкам тижня моди відбудуться покази EURO-Fashion, а також арт-перформанси та екологічні акції.