Структурні зміни в одному з найбільших забудовників України мають затвердити також депутати Київради. Уже завтра, на черговій сесії, вони голосуватимуть за рішення, яке представить Кличко. Міський голова пропонуватиме ввести до складу Наглядової Ради Андрія Гудзя, який нині очолює Департамент комунальної власності КМДА.

А ще Володимира Слончака та Олександра Спасибка, який керує департаментом будівництва та житлового забезпечення КМДА. Таким чином усі претенденти є працівниками виконавчого органу влади, а не представниками територіальної громади, яка володіє 81% пакетом акції "Київміськбуду".

Тому, на думку депутатів, саме Київрада мали б запропонувати своїх кандидатів на керівні посади в будівельній компанії. Так само готуються призначення і у комунальному підприємстві "Київспецтранс".

Окрім усього, наші колеги із сайту "Наші гроші" дізналися, що Олександр Спасибко — багаторічний керівник будівельних фірм Леоніда Юрушева, найзагадковішого українського олігарха.

Читайте також: Нардепи від "Самопомочі" прозвітували про свою роботу

Так, Спасибко очолював ТОВ "Ярославів Вал", відоме зведенням низки елітних багатоповерхівок у столиці. Керував нинішній чиновник і компанією Юрушева "Аквапарк". Вона стала відомою через скандал із забудовою поблизу озера Тельбін. Тоді місцеві жителі протестували проти зведення трьох висоток замість розважального центру із басейном.

Втім, суд став на бік олігарха. Тепер же людину з його оточення пропонують на посаду керівника "Київміськбуду", де, нагадаємо, більшість акцій належить киянам. І за логікою, саме територіальна громада має визначати, хто ж представлятиме її інтереси в холдинговій компанії.