Про це повідомив голова профільної бюджетної комісії Київради Андрій Странніков.

За його словами, на пленарному засіданні 23 січня бюджет буде винесено на розгляд депутатів, після чого протягом тижня будуть враховані всі зауваження і пропозиції депутатів, і 28 січня він буде винесений на затвердження.

Дохідна частина проекту бюджету пропонується в розмірі 22 млрд гривень, видаткова частина — близько 20 млрд грн, 1,9 млрд грн буде направлено на погашення заборгованостей Києва за позиками.

Читайте також: У КМДА показали бюджет столиці

За словами Страннікова, Верховна Рада має розглянути законопроект, згідно з яким кошти на погашення заборгованості Києва мають бути виділені з державного бюджету. Якщо Верховна Рада не ухвалить такий закон, то ці кошти Київ буде змушений погашати із загального фонду бюджету.

Характеризуючи бюджет столиці в цілому, голова бюджетної комісії Київради зазначив, що він абсолютно реалістичний.

Разом з тим, зазначив Странніков, "трохи постраждає" сфера освіти та охорони здоров'я.

За рахунок коштів з державного бюджету в сумі 5 млрд на охорону здоров'я та освіту в цьому році є деякі збільшення Але, враховуючи, що 2014 і 2015 роки — це різні цінові категорії, то буде деяке погіршення,
— додав він.

Зауважимо, проект бюджету Києва на 2015 рік передбачає 50 млн грн прогнозних надходжень від податку на нерухоме майно. Згідно з проектом рішення Київської міськради "Про встановлення місцевих податків і зборів", пропонується встановити максимальну ставку податку на нерухомість у розмірі 2%.