Про це сказала начальник Головного управління культури та мистецтв КМДА Світлана Зоріна.

Журналісти намагалися з’ясувати, чому роботи зі встановлення ялинки на Майдані Незалежності розпочалися раніше, ніж звичайно, і чи не пов’язано це з намаганням не пустити на Майдан людей, які хочуть зібратися на святкування Дня Свободи 22 листопада.

“Ніяких проблем немає. Є Майдан навпроти... Я дійсно не бачу цієї проблеми, тому що ніхто нікому нічого не заперечує. Якщо хтось хоче — хай святкує”, — сказала Зоріна.

“Навіщо мені брати на себе відповідальність і розпочинати ставити ялинку за два тижні, коли записано, що вона ставиться таким-то чином, в такі-то терміни. Завтра вийде якась кримінальна ситуація, і хто за це буде відповідати? Я не хочу на себе це брати”, — додала вона.

Керівник управління підкреслила, що місто вирішило встановити нову ялинку через нагальну потребу у заміні старого каркасу.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва 18 листопада задовольнив позов КМДА про заборону проведення акцій 21 і 22 листопада на деяких центральних вулицях міста, включаючи Майдан Незалежності.