Про це заявив на форумі, присвяченому альтернативній енергетиці, народний депутат, член комітету з ПЕК (фракція Радикальної партії) Юрій Чижмарь.

"На сьогоднішній день, на жаль, в абсолютно корумповану енергетичну систему України запустили ще й непрофесійні кадри. Те, що сьогодні відбувається на рівні міністерства енергетики та НКРЕКУ — це некомпетентність. Це непрофесійні люди, які не можуть зрозуміти глибини проблем, що існують в енергетиці. Це стосується і Вовка, і Демчишина (Дмитро Вовк — новий керівник НКРЕКУ, Володимир Демчишин — міністр енергетики та вугільної промисловості України - ред.)", — сказав політик.

Нареп заявив, що своїм непрофесіоналізмом і небажанням розібратися в проблемах міністр порушує коаліційну угоду. "Це є підставою для відставки міністра. І позиція така у коаліції є", — резюмував Чижмарь.

Він нагадав, що був ініціатором звернення до Генпрокуратури у справі з імпортом російської електроенергії. "ГПУ порушено кримінальну справу, оскільки ми закуповуємо енергію в Росії дорожче, ніж відправляємо в Крим за контрактом. Чомусь ці збитки перекладаються на плечі платника податків та бюджет України", — зазначив Чижмарь.

Він також заявив, що в енергетичній сфері існують факти лобіювання інтересів російського олігарха Костянтина Григоришина. "Через західну енергетичну компанію йде рейдерство з боку Григоришина. Він розставив від А до Я свій менеджмент, йому підконтрольні обленерго. Сьогодні проводиться система корумпованих тендерів, коли запорізький завод, підконтрольний Григоришину, сьогодні повинен продати на 2,5 млрд грн нікому не потрібних трансформаторів, без зобов'язань. Це 2,5 млрд грн збитків! Ми розбазарюємо мільярдні кошти в незрозумілі проекти в той час, як не можемо виплатити 200 млн грн для підтримки альтернативної енергетики, для підтримки правильного інвестклімату в Україні, за зобов'язаннями, які ми взяли перед внутрішнім інвестором", — заявив депутат.

Його підтримав присутній на круглому столі народний депутат, перший заступник голови комітету з питань промислової політики (Блок Петра Порошенка) Максим Єфімов, заявивши, що через те, що не виконується закон про альтернативну енергетику в Україні і зменшуються "зелені" тарифи, падає інвестиційна привабливість країни .

Я не розумію, яким чином повинен працювати новий закон, якщо сьогодні існуючий закон не виконується. По суті сьогодні йде боротьба без правил з тими інвесторами, які вже вклали гроші, і з тими інвесторами, які хочуть ще вкласти,
— зазначив депутат.

Він також заявив, що причина проблем у тому, що "галуззю, яка є кровоносною системою країни", управляють непрофесійні кадри.

"Що сьогодні потрібно зробити — це однозначно привернути увагу вищих ешелонів країни до того, щоб були зроблені кадрові рішення в Міністерстві енергетики", — підкреслив Єфімов.