Ми попросили наших експертів розповісти про те, як змінилось розташування сил учасників за цей час.

"Лідируючу позицію серед всіх учасників, як і раніше, займає інвестор з псевдонімом CPT, чия прибутковість збільшилася з минулого понеділка більш ніж на 33% і склала 280,57% річних. Серед претендентів на друге місце закріпився інвестор з нехитрим ніком rh, який за минулий тиждень зміг збільшити власний дохід до 93,93% ", - коментує хід конкурсу ризик-менеджер Dragon Capital Дмитро Михайлусенко.

"Учасник СРТ дотримується простої скальпінгової стратегії, яку він обрав ще на самому початку конкурсного" забігу ". Найбільшу кількість угод він здійснює з ліквідними паперами: MSICH, ALMK, CEEN, AVDK і KUBI. Скальпінг допомагає йому заробляти на незначних стрибках курсу, але фактор складного відсотка (збільшення позиції за рахунок акумулювання прибутку на рахунку) дозволяє СРТ збільшувати рівень дохідності своїх операцій. Тим самим учасник покращує свій результат і віддаляється від конкурентів ", - коментує дії лідера аналітик "Української біржі" Артем Щербина.

CPT і rh є за підсумками тижня головними претендентами на перемогу в номінаціях "Найкращий трейдер фондового ринку" та "Найкращий трейдер термінового ринку".

Всього на декілька сотих від rh відстає учасник під ніком LADZZZO. За тиждень він збільшив свій портфель на 32%, до 93,43%, що дозволило йому піднятися з восьмої позиції на третю. Цей учасник приєднався до конкурсу 1 жовтня і, практично до кінця місяця обрана стратегія не приносила LADZZZO позитивного результату, і час від часу його портфель знижувався до -80,31%. Після 25 жовтня вдалі операції з ф'ючерсом на Індекс UX та опціонами дозволили йому поліпшити свій результат більш ніж на 173%.

У номінації "Найкращий трейдер-робот" змінився лідер. На перше місце вийшов учасник під ніком robot_stels. Його результат склав + 33,43%. На другому місці - robot_russ + 27,47%, на третьому - robot_Watcher +12,9%

Але, на думку експертів, лідерам тижня ще рано святкувати свою перемогу: "Варто відзначити, що позиції учасників у конкурсі постійно змінюються, що побічно підтверджує, багато хто з інвесторів ще не визначилися зі стратегією для теперішнього ринку. Ті, хто ще пару днів тому фіксували збитки, вже зараз наступають на п'яти лідерам конкурсу ", - говорить Дмитро Михайлусенко.

Більш детально дізнатися про стратегії лідерів можна 14 листопада 2012 під час інтернет-конференції "Конкурс " Найкращий приватний інвестор 2012": стратегії лідерів".

У всіх бажаючих є можливість спробувати свої сили у біржовій торгівлі та поборотися за звання "Найкращого". Для цього необхідно до 30 листопада 2012 року подати заявку на участь у конкурсі.

У конкурсі "Найкращий репортаж", який проходить в рамках ЛЧІ-2012, змагаються 73 студентські роботи. Дізнатись, які і проголосувати за публікації, які Вам сподобались, можна на сайті конкурсу. Нагадаємо, що роботи в цьому конкурсі приймаються до 16 грудня.

Нагадаємо, "Українська біржа" проводить конкурс "Найкращий приватний інвестор", на якому змагаються учасники, що використовують механічні торгові системи і скальпери.