Про це повідомляє прес-служба ГУ МНС Росії у Криму.

Обвал снігового намету об'ємом близько 30 м3 на автодорогу стався в результаті різкого підвищення температури. Постраждалих в результаті обвалу немає. На відпочинку на плато Ай-Петрі увечері 10 січня перебували 40 осіб. Всі вони розселені в обладнаних місцях (кемпінгах та міні-готелях) з опаленням і можливістю харчування. Загрози життю та здоров'ю людей немає.

У відомстві відзначили, що проїзд по автодорозі "Ялта-Бахчисарай" був тимчасово перекритий ще 7 січня через сильний снігопад, а з 9 січня в цілях безпеки людей на плато Ай-Петрі було дозволено в'їзд тільки на повнопривідних автомобілях. З ранку 10 січня, у зв'язку із загрозою сходу лавин рух на автодорозі "Ялта-Ай-Петрі" було повністю припинено.

В даний момент проїзд на плато Ай-Петрі може бути здійснений на автомобілі підвищеної прохідності тільки з боку Бахчисараю.

Тим часом кримське “міністерство транспорту”, якому з 15 січня підпорядковано управління Керченською поромною переправою, хоче залучити чотири судна класу “ріка-море” для перевезення вантажів в Керч та інші кримські порти.